17 Ocak 2014 Cuma

TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU MİLFÖY BÖREĞİ







Bu aralar günler bana yetmez oldu. Kendi hızıma yetişemez olduğum bu aralarda eşim canım farklı bir börek istiyor deyince ne zamandır yapmadığım basit ama çok lezzetli olan bu börek geldi aklıma. Çok vakit kaybetmeden yapılan nefis lezzetlerden kendisi.








TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU MİLFÖY BÖREĞİ
       

Malzemeler,

4 adet milföy ,
1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti,
1 yemek kaşığı tere yağı,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta sarısı,
karabiber , tuz

        
 
 
 
 
 
 
 
 Yapılışı;
. İlk önce beşamel sosunu hazırlamak için tere yağını tencereye alıp eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırarak çırpıyoruz. Tuzu ve karabiberi ekleyip pişiriyoruz.
. Haşlayıp didiklediğimiz tavuk etlerimizi beşamel sosuna ilave edip karıştırıyoruz.
. Resimde görüldüğü gibi yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 adet önceden çözdürdüğümüz ve hafifçe merdaneyle genişlettiğimiz milföy hamurunu yerleştiriyoruz.
. Diğer iki milföyden de önce böreğimize havuz şeklini verebilmek için karşılıklı  kenarlarına birer sıra hamur kesip üzerine yerleştiriyoruz.
. Daha sonra üzerine kafes şeklini verebilmek için uzunlamasına şeritler kesiyoruz.
. Havuzun içerisine beşamel soslu tavuklu harcımızı döküyoruz. Şeritleri üzerine çapraz şekilde sıralıyoruz.
. Yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.


1 yorum:

  1. Nefis görünüyor doğrusu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil