5 Aralık 2013 Perşembe

ELMALI TART (ELMALI PASTA)




Bu tart ya da pasta gerçekten denenmesi gereken bir lezzet. Tarifi ne zaman nereden aldığımı maalesef yazmamışım. Ve her yaptığımda bu güzel lezzeti fotoğraflamayı atlamışım. Servis öncesi son dakika fotoğrafı kendisi.

Sevgiler,








ELMALI TART (ELMALI PASTA)

Malzemeler;

. 3 tane büyük elma,
. 2 tane yumurta
. 200 gram un,
. 1/2 paket kabartma tozu,
. 125 gr tereyağı,
. 100 gr şeker,
. 1 paket vanilya,
. 1 çimdik tuz,
. 4 yemek kaşığı limon suyu,

Yapılışı;
 
. Elmaları soyup resimde görüldüğü gibi kalın dilimler şeklinde kesip üzerini çatalla derince çizip kararması için limonlu suda bekletiyoruz.
. Oda ısısında bekletilmiş tereyağını, şekeri, vanilyayı mikserle iyice çırpıyoruz.
. Daha sonra yumurtayı ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Un tuz ve kabartma tozunu ilave edip 1 dakika kadar daha çırpma işlemine devam ediyoruz.
. 26cm.lik tercihen kelepçeli kek kalıbını yağlayıp karışımı boşaltıyoruz. Suda bekleyen elmalarımızı iyice kuruluyoruz. Karışımın üzerine hafifçe bastırarak diziyoruz.
. 200C fırında elmaların üzeri hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ederek servis yapıyoruz.

2 yorum:

  1. Elmalı pasta en sevdiğim pastadır. Siz koymamışsınız galiba ama tarçın ve elmanın kokusu geldi resmen . Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil