18 Aralık 2013 Çarşamba

ELMALI KURABİYE



Canım babamın bugün doğum günü. O bu enfes kurbişlerden yemeyecek ama ben yine de yaptım.
Seni, annemi, kardeşlerimi hepinizi çokkkkk seviyorum. İyi ki doğdun. İyi ki varsın.
Kurbişlere gelince gerçekten pastaneden alınmış gibi harika bir lezzet.







Elmalı Kurabiye;

Hamuru İçin;

. 250 gr oda sıcaklığında tere yağı,
. Yarım çay bardağı sıvı yağ,
. 1 çorba kaşığı yoğurt,
. 4,5 çorba kaşığı pudra şekeri (Çok tepeleme olmasın)
. 1 paket kabartma tozu,
. 3 su bardağı un, (Normal su bardağı boyutuyla)
. 1 adet yumurta,

İç Harcı İçin;
. 3 adet iri kırmızı elma (Rendelenecek)
. 4 çorba kaşığı toz şeker,
. 1,5 çay kaşığı tarçın,


Yapılışı;

. İlk önce iç malzemeyi bir tencereye alıp elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika kadar yoğuruyoruz.(Bardağınızın boyutu büyükse kontrollü un eklemekte fayda var.)
. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla yarım cm kadar açıyoruz.
. Geniş ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
. Merdaneyle üzerini biraz bastırıp rulo şeklini vermek için iç harcı uç kısmına , Yarım ay şeklini vermek içinse orta kısmına koyup kapatıyoruz. Hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz.
. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiyoruz.
. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder