2 Kasım 2013 Cumartesi

SOSLU TAVUK VE HAVUÇLU TARÇINLI NEFİS PİLAV


SOSLU TAVUK BUTLARI



Belki de ilk kez iki tarifi aynı anda yayınlıyorumdur. Ama iki harika lezzet bizim soframızı süslerken ayıramadım birbirlerinden. Pratik ve lezzetli tavuk butları ve harika havuçlu pilav. Tavsiye olunur.



SOSLU TAVUK BUTLARI,

. Malzemeler,

. 6 adet tavuk baget,
. 1 yemek kaşığı domates salçası,
. 1 yemek kaşığı yoğurt,
. 2 diş sarımsak,(rendelenmiş)
. 1 yemek kaşığı zeytin yağı,
. 1 tatlı kaşığı kimyon,
. tuz




Yapılışı,

. Tavuklar hariç tüm malzemeyi karıştırma kabında iyice karıştırıyoruz. Tüm tavuklarımızı bu sosa bulayıp 1-2 saat sosu çekmesi için buzdolabında bekletiyoruz.
. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize soslu butlarımızı dizip , 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika tavuklarımız nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.



HAVUÇLU TARÇINLI PİLAV,


Malzemeler,

. 1 su bardağı baldo pirinç,
. 1 yemek kaşığı terem yağ,
. 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
. 1 büyük boy havuç, küp küp doğranmış,
. 1 orta boy kuru soğan , piyazlık çok ince doğranmış,
. 1 yemek kaşığı kuru üzüm,
. 1 tatlı kaşığı çam fıstığı,
. 1 silme tatlı kaşığı tarçın,
. 2 su bardağı sıcak su,
. tuz,


Yapılışı;

. Pirinci  tuzlu sıcak suda 20 dakika kadar bekletiyoruz. Suyunu süzüp güzelce nişastası çıkana kadar yıkıyoruz.
. Pilav tenceremize zeytin yağı ile katı yağımızı koyup eritiyoruz. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip soğan renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra havuçlarımızı, kuş üzümü ve çam fıstığını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
. Pirinci ekleyip 10 dakika kadar pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar kavuruyoruz.
. Pirinçler kavrulunca üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip , tarçın ve tuzunu ilave edip önce yüksek ateşte su kaynayınca kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
. 15 dakika demlendikten sonra sıcakken servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...nefıs bır ıkılı olmuş..sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil