10 Kasım 2013 Pazar

MEYHANE PİLAVI (ETLİ)







Üst üste iki pilav tarifi verdiğimin farkındayım. Ama o kadar lezzetli ki ertelemek pilavıma haksızlık olacaktı. Afiyet bal şeker olsun.


MEYHANE PİLAVI ;


Malzemeler;

. 300 - 350 gr kuzu eti ,

. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ,

. 2 adet orta boy kuru soğan ,

. 2 diş sarımsak

. 3 - 4 sivri biber

. 3 domates

. 3 - 3.5 su bardağı su

. 1 tatlı kaşığı kekik

. 2 su bardağı pilavlık bulgur

. 150 gr tereyağı

. 1 tatlı kaşığı kuru nane

. Tuz


Yapılışı;

. Sıvı yağı tenceremize alıp kızdırıyoruz ve küp şeklinde küçük olarak doğranmış kuzu etini ilave ediyoruz. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişiriyoruz.

. Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp. sarımsağı rendeliyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz..

. Suyunu çeken etlerimize soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4   dakika kavurup , domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

. Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırıyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdiriyoruz. Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtüp , kapağını kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.

. NOT; Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder