13 Ekim 2013 Pazar

POFUDUK POĞAÇA


Dışarıda geçmiş yoğun bir günün ardından eve yorgun ve bitkin vaziyette gelip, oğlumu yıkayıp , yedirip , uyutup televizyon karşına geçip güzelce dinlenmeye karar verip rahatın battığını hissedip soluğu mutfakta aldım mı? Evetttt. Mayalanmış, ekmek hamuru kıvamında bir poğaça istiyorsanız üstelikte mayalamadan bunu mutlaka deneyin derim.
 Bu arada bayram boyunca görüşemeyeceğimiz için şimdiden herkesin bayramı kutlu olsun.
Sevgiler,



POFUDUK POĞAÇA

Malzemeler,

. 1 yumurta ( akı içine , sarısı dışına sürülecek.)
. 1 su bardağı yoğurt,
. 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı,
. 1-1,5 çay kaşığı tuz,
. 1 tepeleme çay kaşığı karbonat,
. Aldığı kadar un,

İçi İçin,

Peynir, dereotu karışımı,

Yapılışı,

. Tüm malzemeleri bir kaba koyuyoruz. Ununu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak ama yumuşak bir kıvamda hamur olacak şekilde ekliyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç harcını ekliyoruz ve istediğimiz şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Işıtılmamış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. ( Benim fırınım için 30 dakika yeterli oluyor.)
Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Elinize sağlık gerçekten çok pufidik olmuş insanın uzanıp alası geliyor sevgiyle

    YanıtlaSil