27 Eylül 2013 Cuma

KABAK SALATASI


                                                           

 



Merhabalar,

Bu salatayı o kadar sık yaparım ki. Bu resimi hangi yaptığım da çektiğimi bile hatırlamıyorum. Çok sık yapılan tarifler nedense ben de hep sonralara atılıyor. Mutlaka deneyin. Sizde müptelası olacaksınız.







KABAK SALATASI


Malzemeler,

. 3-4 adet kabukları soyulmuş ve rendelenmiş kabak,
. Kırmızı toz biber, tuz,
. 1-1,5 su bardağı yoğurt,
. 2-3 diş sarımsak,


Yapılışı,

. Yıkayıp , soyup , rendelediğimiz kabakların suyunu süzüp içerisine bir miktar tuz atarak sıvı yağ da rengi sararıncaya kadar kavuruyoruz.
. Kavrulan kabakları soğumaya bırakıp, sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Karışım içerisine tuz ve 1 tatlı kaşığı dolusu kadar kırmızı toz biberi ve soğuyan kabaklarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
. Servis tabağına alıp dolapta dinlenmesini bekleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder