15 Aralık 2012 Cumartesi

AYVA TATLISI

Merhaba,

Bu ayva tatlısının yapılışı çok basit , yemesi bir o kadar keyifli.

Biz kendisinden feci keyif alıp anında bitirdik. Tavsiye ederim.


Afiyet olsun.








Ayva Tatlısı



 



  Malzemeler,
. 3 adet ayva,
. Her bir ayva için küçük çay bardağı toz şeker,
. Her bir ayva için küçük çay bardağı su,

Süslemek İçin;
. Ceviz, Kaymak,





Yapılışı;
. Her bir ayvayı güzelce yıkayıp soyuyoruz. Kabuklarını kesinlikle atmayıp çelik tenceremizin dibine diziyoruz.
. Soyduğumuz ayvaları enine kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çekirdekleride tenceremizin dibine diziyoruz.
. Ayva kabukları ve çekirdeklerin üzerine ayvalarımızı diziyoruz.
. Her bir yarım ayvanın ortasına küçük ince belli çay bardağı ile toz şeker ekliyoruz.
. Yine her bir yarım ayva için küçük ince belli çay bardağı ile su ilave ediyoruz.
. Çok kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat pişiriyoruz.


Bu tatlının püf noktası kesinlikle kısık ateşte uzun süre pişmesinde. Pişirme süresi sonunda şeker ve su iyice jöle kıvamı alacak ve ayvalar kırmızı renge dönecektir. Dağılır diye korkmayın yukarıda ki ayvalar 2 saat pişti ve kesinlikle dağılmadı.

Pişen ayvalarımızı servis tabağına alıp soğutuyoruz. Ben kaymak almayı unuttuğum için cevizle servis ettim. Servis etmeden ayvalara jölesinden koymayı unutmayın. Tencerenin dibinde kalan şekerli ayva suyu doğal jöle olduğu için atmayın derim. Gerçekten çok lezzetli ve çok kolay bir tarif.

Deneyen herkese afiyet olsun.

1 yorum: