14 Mart 2012 Çarşamba

PORTAKALLI KEREVİZ


Merhaba,

Bu akşam mönümüzde hafif ama çok ama çok lezzetli bir yemek olan "Portakallı Kereviz" var.

Eşim kereviz sevmeyen gillerdendi. Geçmiş zaman kipiyle konuşuyorum. Çünkü artık kerevizi mümkün olsa her hafta yiyecek. Geçenlerde yemeğe gelen misafirlerime de masa da zeytin yağlı niyetiyle yaptım. Onlarda bayıldı.

Bence mutlaka deneyin.




Portakallı Kereviz,


















Malzemeler,

. 4 - 5 tane kereviz ( saplarıyla),

. 1 tane orta boy soğan,

. 1 tane havuç,

. 1 tane orta boy patates,

. 1 tane sıkmalık portakal,

. 2 kesme şeker,

. 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı

. Tuz


Yapılışı;

. İlk önce soğanımızı yemeklik şekilde küçük küçük doğruyoruz.

. Tencerimizi ocağa alıp zeytin yağını ekliyoruz. Hafif  ısınan yağımızın içerisine de soğanı ekliyoruz.

. Ocağın altını kısıyoruz. Kısık ateşte rengi değişene kadar soğanı kavuruyoruz.

. Kerevizi mutlaka saplı alıyoruz. Sapları kesip güzelce yıkayıp, maydanoz gibi ince ince doğruyoruz.

. Soğan kavrulurken biz de kerevizimi , havucumuzu ve patatesimizi soyuyoruz.

. Kerevizleri ve patatesleri irice doğruyoruz.

. Havuçları da ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğruyoruz.

. Kavrulan soğanın içerisine önce havuçları ekleyip 2 dakika kadar soteliyoruz.

. Daha sonra kerevizi , patatesi ve kereviz saplarını ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.

. 1 portakalımızı sıkıp üzerine ilave ediyoruz.

. Yarım çay bardağı kaynamış su, 2 adet kesme şeker ve tuzumuzu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.







.




2 yorum:

  1. bende kervizi sonradan keşfedenlerdenim
    keşek önceleri yeseydim
    eline sağlık canım
    izliyorum seni banada buyur

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım.

    Buarada hoşgeldin.

    Sevgiyle Kal.

    YanıtlaSil