4 Mart 2012 Pazar

Pizza





Merhaba,

Dışarıda güneşi görünce havanın da ısındığını düşündüm. Güzel bir pazar gününün beş çayını balkonda yapma kararı aldım. Canım eşim de benim yaptığım pizza'dan isteyince (bizde ki adı senin pizzan) hemen kolları sıvadım.




Her şey bitip sıra balkonda masayı hazırlamaya gelince havanın buz gibi olduğunu hissedip, masayı mutfağa kurmak zorunda kalsam da biz keyifli bir beş çayı geçirdik.

Deneyen herkese afiyet olsun.

















Pizza;


Malzemeler;


Hamuru İçin;


. 3 su bardağı un,


. 1 su bardağı ılık su,


. 2 tatlı kaşığı toz maya,


. 1 tatlı kaşığı toz şeker,


. 2-3 çay kaşığı tuz,


.  1 yemek kaşığı zeytinyağı,


Sosu ve Üzeri İçin;


. 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası,


. 1 çay bardağı ılık su,


. 2 adet rendelenmiş sarımsak,


. 1 tatlı kaşığı kekik,


. 1 tatlı kaşığı pul biber,


. 1 çay kaşığı karabiber,


. 1 kase rendelenmiş kaşar,


. 10 - 15 adet yeşil zeytin (yuvarlak yuvarlak kesilmiş),


. İsteğe bağlı miktarda sucuk (4 parçaya bölünmüş),


. İsteğe bağlı miktarda sosis( yarım ay şeklinde doğranmış),


. İsteğe bağlı miktarda mantar (boylamasına 3 parçaya bölünmüş),




Hamurun Yapılışı;




. Geniş ve derin bir yoğurma kabına Ilık suyu ve toz mayayı koyun. Üzerine kabarması için toz şekeri serpin. 5 dakika kabarması için bekleyin. (Köpürecektir.)


. Kabaran mayanın içerisine tuzu, zeytin yağını ve unu ilave edip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.


. Hamurunuz yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır.


. Hamuru top haline getirip mayalanması için üzerini örtüp 45 dakika bekletin.


. Unlanmış tezgahta hamuru elinizle yuvarlak ya da fırın tepsinizin şeklinde açın.


. Fırın kabınızı yağlayıp , üzerine açtığınız hamuru serin. 


Sosu için;


. 2 yemek kaşığı salçayı , 1 çay bardağı ılık suda eritin.


. Tuzu, kekiği, pul biberi , karabiberi ve 2 adet sarımsağı rendeleyip ilave edin.


. Sosunuz koyu bir kıvamda olmalıdır.




. Hazırladığınız sosu , fırın kabına yaymış olduğunuz hamurunuzun üzerine iyice yedirin.


. Daha önce hazırlamış olduğunuz yeşil zeytinleri, sucukları, sosisleri ve mantarı sosun üzerine yayın.



. En üste kaşar peyniri rendesini yayın ve 225 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp , üzeri kızarana  kadar pişirin.




Afiyet Olsun.




Püf Noktası;


. Kuru mayayı ilave edeceğiniz su ne çok sıcak ne de az ılık olmalıdır. Parmağınızı suya değdirdiğinizde elinizi yakmamalı ama sıcaklığını hissetmelisiniz. Yoksa hamurunuz mayalanmaz ve kabarmaz.


. Hamurunuzu iyice yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanız hamurunuz o kadar iyi mayalanır.





1 yorum:

  1. bloğunuz hayırlı olsun desteğiniz için eşekkürler
    sevgilerimle
    seval

    YanıtlaSil