18 Mart 2012 Pazar

LİMONLU CHEESECAKE
















( Tarif Yemek Zevki Dergisinden alınmıştır.)

Limonlu Cheesecake,

Malzemeler,

Kreması İçin;

. 2 Paket Labne Peyniri,

. 1 su bardağı toz şeker,

. 3 adet yumurta,

. 1 adet limon kabuğu rendesi,

. 250 gr süzme yoğurt,

Tabanı İçin;

. 2 adet rondoda öğütülmüş Eti Burçak Bisküvi,

. Yarım çay kaşığı tarçın,

. 125 gr tereyağı,

Yapılışı;

. Tereyağını eritip, rondoda öğütülmüş Burçak bisküvileri ve tarçını karıştırıp, kenarlarını tereyağ ile yağladığımız kelepçeli pasta kalıbının tabanına 2 cm kalınlığında yerleştiriyoruz. Buzdolabında soğutmaya bırakıyoruz.

. Kreması için; Oda sıcaklığında ki labne peynirlerimizi mikserle düşük hızda 2 dakika çırpıyoruz.

. Azar azar toz şekeri ilave edip krema gibi olana kadar çırpıyoruz.

. Yumurtalarımızı teker teker ilave edip düşük hızda çırparak karışımımıza yediriyoruz.

. Limon kabuğu rendesini ve süzme yoğurduda ekleyip 2 dk daha çırpıyoruz.

. Buzdolabında soğumaya bıraktığımız kalıbımıza karışımımızı dökürüyoruz.

. Kalıbın alt tarafını alüminyum folyo ile kaplayıp, yarısına kadar sıcak su konmuş genişçe ve derin bir kaba yerleştiriyoruz.

. Bu şekilde önceden ısıtılan 165 derece fırında 45-55 dakika arasında pişiriyoruz.

. Piştikten sonra sıcakken kalıbın kelepçeli kısmını çıkarıyoruz.

. Yarım saat kadar dışarıda soğutup . Daha sonra buzdolabında 4 saat kadar bekletip daha sonra servis ediyoruz.

P.S.: Ben buzdolabında 1 gece beklettim. Kalacağını düşünürken yukarıda ki resmi zar zor servis esnasında tek kare çekebildim. Starbucks cheesecake ni sevenler buna da bayılacak.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder