11 Mart 2012 Pazar

KIYMALI PİDE



Merhaba,

Pazar günü çay saati için ne yapsam diye düşünürken baktım ki puf böreği için hamur mayalamışım.
Ama bir terslik vardı olayda. Çünkü canım nasıl içerisinde kıyma, domates, sivribiber olan bir şeyler istiyor. Ama yapmaya çalıştığım şey farklı.
Bugün canım annem de gelecek bana. Yani yaptığım şey iki kat güzel olmalı.

Ben hamuru mayaladım. Tam içini hazırlayacakken geldi anneciğim. İçini o hazırladı.

Onun eli değince daha bir lezzetli oldu. Puf böreği diye başladığım ama sonrasında kıymalı pideye dönen tamamen bizim uydurduğumuz kıymalı pidemiz.

Denemenizi tavsiye ederim.

Deneyen herkese afiyet olsun.


Kıymalı Pide

Malzemeler,

Hamuru için;

. 3 su bardağı un,

. 2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt,

. 2 yemek kaşığı kuru maya,

. 1 bardak ılık süt,

. 1 tatlı kaşığı toz şeker,

. tuz,

İç Malzemesi için,

. 250 gr kıyma,

. 1 büyük domates,

. 1 orta boy soğan,

. 2-3 sivri biber,

. tuz,

. 1 çay kaşığı karabiber ,

. 1 tatlı kaşığı pul biber,

. istediğiniz miktarda maydanoz,

. yarım çay bardağına yakın su,

. yarım çay bardağı sıvı yağ,

Üzeri İçin;

. 1 yumurtanın sarısı,



Yapılışı,

. İlk önce hamuru mayalamamız gerekiyor. Bunun için 1 bardak sütü cezveye alıyoruz. Ilındırıyoruz.

( Ilındığını anlamak için de serçe parmağımızı batırdığımız da elimizi yakmayacak ama sıcaklığını hissedeceğiz.)

. Ilınan sütümüzün içine 2 yemek kaşığı kuru mayamızı koyup üzerine bir tatlı kaşığı toz şekerimizi serpiyoruz. Ve kabarması için kenara alıyoruz.

. 3 su bardağı unumuzu kabımızın içerisine alıyoruz. Üzerine yoğurdumuzu koyuyoruz. Kabaran mayamızı ve tuzu ilave edip elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra üzerini streç ile sarıp yaklaşık 45-50 dakika mayalanması için bekliyoruz.

. Soğanı, domatesi, sivri biberi ve maydanozu küçük küçük yemeklik doğruyoruz.

. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar pul biberi ve 1 çay kaşığı kadar karabiberi , bir miktar tuzumuzu ve suyumuzu ekliyoruz. Tüm harcı karıştırıyoruz.

. Bir kaba yarım çay bardağına yakın sıvı yağımızı koyuyoruz. Yumurta büyüklüğünde kpoartıpımız hamur parçalarımızı elimizi önce sıvı yağımıza batırıp daha sonra merdane yardımıyla yuvarlak olarak açıp harcımızdan koyup hafif kapatıyoruz.

. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurlarımızı diziyoruz.

. Kalan yağımızı üzerine sürüyoruz. Bir tane yumurtanın sarısını da iyice çırpıp üzerine sürüyoruz.

. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ( benim fırınımda 35 dakika) pişiriyoruz.





.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder