21 Mart 2012 Çarşamba

KİVİLİ MUHALLEBİ


Gecenin saat 22:00 'ında canınız muhallebi isteyebilir mi?

Benim istedi. Üşenmedim gittim yaptım. Hem pratik hem de çok lezzetli oldu muhallebim.

Ellerime sağlık.:))

Sevgiler,





Kivili Muhallebi;

Muhallebisi İçin;

. 5 su bardağı süt, ( 1 su bardağını ayırın.)

. 1 su bardağından 1 parmak eksik un,

. 1 vanilya,

. 1 yumurta,

. 50 gr margarin ya da tereyağı,

Jölesi İçin;

. 5-6 adetiri kivi,

. 1 yemek kaşığı nişasta,

. Yarım su bardağı su,

. Yarım su bardağı toz şeker,

Yapılışı,

. 4 bardak süte 1 su bardağı toz şekeri ilave edip ocağa alalım.Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım.

. Diğer bir kapta ; 1 su bardağı sütü, 1 su bardağından 1 parmak eksik unu, yumurta ve vanilyayı iyice çırpalım.

. Karışımımızı yavaş yavaş ocakta ki tenceremize ekleyelim.

. Fokurdayana kadar kaynatalım. Yağımızı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp kaselerimize üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım. Soğutmaya bırakalım.

. Jöle malzemelerinin hepsini rondodan geçirip ocakta kaynatalım.

. Soğuyan muhallebilerinin üzerine hazırladığımız jölelerimizi ilave edelim.

. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Muhallebi nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim güzel yorumun için Elifciğim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Ahhh kaşık kaşık dalmak avrdı şimdi bu muhallebiye..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumun için teşekkürler canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil