18 Şubat 2012 Cumartesi

Bohça Böreği



Herkese Merhaba,

İstanbul yaptı yine yapacağını. Sağ gösterip sol vurdu. Yoğun kar yağışı beklenirken o bugün güneşin sıcak yüzünü gösterdi bize. İyiki de gösterdi. Nasıl özlemişiz güneşi görmeyi.
Bugün her şeyden kıymetli anneciğimle mutfağa girdik. O damadının sevdiği yemekleri yapmaya , ben ise beş çayımız için bir şeyler hazırlamaya çalıştık.







Bohça Böreği,

Malzemeler;

. 3 tane hazır yufka,
. 3 tane yumurta,
. 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytin yağ
. 200 gr beyaz peynir,
. 1 su bardağına yakın çekirdekleri çıkarılmış zeytin,
. Çörek otu,
. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
. 1 tutam tuz,

Yapılışı;

. Yumurtaları, zeytin yağını, tuzu, kırmızıbiberi bir kaba koyup iyice çırpın.
. Başka bir kaba peynirinizi alın. Çatal yardımıyla iyice ezin.  Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri orta büyüklükte kesin. Peyniri ilave edip karıştırın.
. İlk yufkayı tezgaha yayın. Üzerine hazırladığınız karışımdan 4-5 yemek kaşığı döküp el yardımıyla iyice yufkaya yedirin.
. Üzerine ikinci yufkayı yayın ve üzerine yumurtalı harçtan sürüp yine aynı şekilde yayın.
. Son kez üçüncü yufkayı serin. Üzerine tekrar yumurtalı karışımdan ilave edip yayın.
. Geriye kalan yumurtalı karışımı daha sonra tekrar kullanacağız.
. Üst üste koyup yağladığınız yufkaları yapmak istediğiniz bohça büyüklüğüne göre kare şeklinde kesin.
. Her karenin ortasına beyaz peynir ve siyah zeytinli karışımı koyup karşılıklı uçlar birbirine gelecek şekilde bohça şeklinde kapatın.
. Daha önce kenara ayırdığınız yumurtalı karışımı bohça şeklinde ki yufkaların üzerine sürün.
. Çörek otunu üzerine serpin.( İsteğe bağlı oranda)
. Fırın tepsisini yağlayın. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder