25 Şubat 2012 Cumartesi

ANZAK KURABİYESİ







Merhaba,
Anzaklar; Bu memleketin üstünde kanlarını döken kahramanlar. Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.
                                    
                                          "ATATÜRK"


Ben bu bisküvi tarzında ki kurabiyeyi çok severim. Hem yapımı pratiktir. Hem de bir o kadar lezzetlidir. Bu kurabiyenin tarifini uzun zaman önce yabancı bir siteden almıştım. Anzaklar için yapılan bu kurabiyeleri yaparken de onları anmadan olmaz diye düşündüm.
Biz epey bir kısmını tüketince ancak kalanını fotoğraflayabildim. Herkese mutlu hafta sonları.




Anzak Kurabiyesi,

Malzemeler;

. 1 su bardağı un,
. 1 su bardağı yulaf ezmesi ( yanda ki resim de yulaf ezmesinin resmi mevcut.)
. Yarım su bardağı toz şeker,
. Yarım su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi,
. 1 tutam tuz,
. Yarım su bardağı küçük küpler halinde kesilmiş tereyağı,
. 2 çorba kaşığı bal,
. 1 orta boy portakal kabuğu rendesi,
. 1 çorba kaşığı kaynar su,
. Yarım çay kaşığı karbonat,





Yapılışı,

. Derin bir kabın içine unu, yulaf ezmesini, toz şekeri, hindisten cevizi rendesini koyup karıştırın.

. Diğer tarafta tereyağını, balı ve portakal kabuğu rendesini kısık ateşte göz göz olana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

. Küçük bir kapta 1 çorba kaşığı sıcak suyun içinde karbonatı eritin.

. Kaynattığınız karışıma ekleyin.

. Bu karışımı , un, yulaf karışımına ilave edip iyice karıştırın.

. Bu kurabiye ne kadar karıştırırsanız karıştırın toplanmayacaktır.

. Avucunuzun içine bir miktar alıp köfte yapar gibi yuvarlayıp toplayabilirsiniz.

. Yağlı kağıt yayılı fırın tepsisine 3 cm aralıklarla dizim.

. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 12-15 dakika pişirin. (Üzeri kızarana kadar)

. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. kurabiye çok güzel görünüyor
    sedacım dediğim gibi ben arnavut değilim hamurun aşamaları yapımı arnavut böreği ile aynı
    ama iç harç benim o anki isteğimle gelişti
    güzel yorumun için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel olduğuna eminim. Siz yaratıcılığınız kullanmışsınız. Bence çok ta iyi yapmışsınız.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil